Reinier Voet & Pigalle44

Al in 1992 werkten Reinier Voet en Jan Brouwer samen. In Hot Club Hilarité (met violist Oliver de Jonge en bassist Lion Van) en in verschillende ad-hoc bezettingen als Swing ’10-’53.
Na Jan’s vertrek bij het Robin Trio in 1999, ontstond een gitaarduo met de naam Pigalle44, een samenwerking die zou leiden tot de band Reinier Voet & Pigalle44.

Luister op deze pagina naar de muziek van Reinier Voet & Pigalle44 en download je lievelingstracks via bandcamp of bestel daar een cd voor €12.

Met Reinier Voet & Pigalle44 is Jan sinds enige tijd is ook te boeken via het artiestenplatform Gigstarter

Our Gypsy Rhapsody (2000)
Het debuutalbum van Reinier en Jan. Met gastbijdragen van violist en zanger George Washingmachine, bassist Simon Planting en rietblazer Barry Block.

Bric a Brac (2002)
Reinier en Jan brachten in 2002 een volgend album uit. Met dit keer een grotere rol voor bassist Simon Planting en een nieuwe gastsolist op accordeon: Gert Wantenaar.

Swing for Bop (2004)
Het jaar 2004 stond in het kader van een verandering in de bezetting en een optreden op het Django Festival in Samois sur Seine. Met Nick McGuire op bas en accordeonist Gert Wantenaar speelden Jan en Reinier in het dorp waar Django de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Swing for kwam uit in samenwerking met het Noorse Hot Club Records van Jon Larsen.

Mistral (2007)
Reinier Voet & Pigalle44 in de grootste bezetting. Vijf man: Jan en Reinier, Olaf Hoeks op sax; Rob Stoop op accordeon en nieuwe bassist Arnoud van den Berg

Dream Dancing (2008)
Violist George Washingmachine was al in 2000 als gast horen op Our Gypsy Rhapsody. Sind die tijd was hij regelmatig in Amsterdam en namen Jan en Reinier met elk bezoek enkele tracks op. Dat leidde in 2008 tot het album Dream Dancing.

My Room (2012)
En weer voegde zich een nieuwe bassist bij de band: Jet Stevens. Met violist Jelle van Tongeren namen Jan en Reinier het album My Room op.